Natuur

De omgeving van Den Nul is zeer rijk aan natuur en cultuur en de ligging van de school is uitermate gunstig. De Holsthoek staat tegen de bosrand en ook rondom het gebouw is het erg groen. De IJssel en het prachtige natuurgebied De Duursche Waarden bevinden zich in onze nabije omgeving. Het is dan ook welhaast vanzelfsprekend dat we in ons onderwijsaanbod gebruik maken van de leefwereld om ons heen.

We integreren de natuur om ons heen in onze lessen. Iedere week hebben we een buitenuurtje. De kinderen van groep 1 t/m 8 doen dan buiten samen opdrachten. Die kunnen in het teken staan van natuur, maar ook rekenen, taal en expressie. Jong en oud ervaart zo samen de natuur in de directe schoolomgeving. Daarnaast gaan we ieder seizoen met de boswachter op pad.

Rondom de school staan bakken waar we bloemen, planten en groenten in hebben staan. We betrekken de bakken bij onze natuurlessen en kunnen er vanuit onze klaslokalen op kijken. We zaaien, kweken, bekijken bodemdiertjes en insecten en genieten van al dat groeit en bloeit.

Alle leerlingen maken gedurende hun basisschoolperiode een Natuurboek. We beginnen hiermee bij de kleuters en dit boek gaat mee naar de volgende groepen. Wetenswaardigheden over de natuur, foto’s, werkstukken en gedroogde bloemen uit onze omgeving komen in dit Natuurboek.