Wat doen we in februari?

De afgelopen weken zijn we heel druk geweest met het afnemen van de Citotoetsen. Natuurlijk zijn we heel druk aan het oefenen voor het theateruurtje. Thuis oefenen met Bloon blijft heel belangrijk. Wij zijn naar de voorstelling in het Holstohus geweest.

Groep 4:

Deze maand zijn wij op verschillende manieren aan het oefenen met het optellen en aftrekken tot en met 100. De lege getallenlijn wordt weer als ondersteuning gebruikt. De tafel van 4 is aangeboden. Ze kennen nu de tafels van 1/2/3/4/5 en 10. Ook door elkaar. Het is de bedoeling dat ze de tafels helemaal opzeggen, dus: 1x10 =10, 2x10=20 enz. Dus altijd de som erbij! We herhalen de maanden van het jaar en de hele en halve uren (digitaal en analoog)

Spelling: aangeboden zijn de regelwoorden met een d of t aan het eind. Verder de woorden met ei en ij, je kunt het niet horen je moet het onthouden. De klinkers zijn: de a, e, u, o, en i. Medeklinkers: b, c d, f, g, h, j, k, l, m, n, p, q, r, s, t, v, w, x ,z.

Groep 5:

De tafels van 0 tm 10 moeten geautomatiseerd zijn. We herhalen de deelsommen 25:5= 5 en 36;9=4   Wij zijn aan het oefenen met de tafels tussen de 10 en 20, 6x12= en 5x17= Daarom is het van belang dat de kinderen de tafels goed kennen.  Introductie van de deelsommen met rest 18:4=

Spelling:

Aangeboden zijn: de verkleinwoorden op je en tje.  Woorden met een i of ie, bv. liter, kilo, je kunt het niet horen je moet het onthouden. De lange en korte klinkers en wanneer gebruiken wij de hoofdletters.

Groep 6:

Rekenen:

Ze maken kennis met de breuken. Ze leren dat een hm. 100 meter is. Het gebruik van kommagetallen bij meters en kilometers. Het uitrekenen van de oppervlakte. Het handig optellen van grote getallen. We zijn begonnen met het delen van de getallen boven de honderd.

Spelling:

Woorden de eindigen op een a, i, o, u, krijgen in het meervoud ’s  bv. zebra’s en pinda’s. verder zijn er woorden aangeboden waarbij de c als een k of een s klinkt. Bv. cirkel, cent en cursus enz.

• taartbreuken.jpg