Alweer een maand voorbij en dus een nieuw bericht!
November is de regel ban de maand:
Niemand speelt de baas.

Bloon is een computerprogramma die de kinderen thuis en op school kunnen doen om hun spelling te versterken. Ieder kind heeft een eigen inlogcode en wachtwoord. We oefenen al een paar weken op school en ik merk nu al een positief resultaat!
Het zou daarom heel fijn zijn dat de kinderen ook thuis 2 x per week achter de computer mogen oefenen!
Door de woorden te lezen, te onthouden en ze te typen, wordt het woord eerder geautomatiseerd en onthouden.

In groep 4 zijn we druk bezig met de tafels 1/2/5 en 10.
In het blok 3 rekenen krijgt het tellen met sprongen van 10 veel aandacht: 17 -27 -37 en 92 -82 -72 Het tellen met sprongen van 10
wordt aangeboden in de context geld. Het Euroteken wordt aangeboden. Tijd de hele en de halve uren komen aanbod
Bloon blok 3 kan ook geoefend worden.

In groep 5 zijn we druk bezig met de tafels 1 t/m 10.
In blok 3 rekenen maken we kennis met afstand en tijd. De kinderen krijgen te maken met routes en plattegronden. Het begrip schaal speelt daarbij een be-langrijke rol: elke cm op de kaart is in werkelijkheid een kilometer op de kaart. Als gevolg wordt hier tijd aan gekoppeld. Over 1 km doe je 20 minuten, hoe lang doe je dan over 5 km?
Tijd: de analoge en digitale klok komt aan bod. Hele en halve uren en kwartie-ren komen aanbod. Nu wordt de minuut ook geïntroduceerd.
Bloon blok 3

In groep 6
Goed blijven oefenen met de tafels.
Optellen en aftrekken tot met 1000 wordt herhaald. Vermenigvuldigen en de-len met grote getallen. 4x 80, 5x24, verdubbelen en halveren.
Schattend rekenen komt ook aan bod. 3x 98= of 4x98=
Geld: De kinderen oefenen met terug geven. Je hebt 50 euro. Je betaalt 41,95. Wat krijg je terug.
Tijd: wordt er aandacht besteed aan dienstregelingen van bussen.
Berekenen van wachttijden. Meetkunde de windroos en de windrichtingen worden ook geïntroduceerd.
Bloon blok 3
bijvoeglijk naamwoorden komen aanbod.

Elke dag een 10 minuten tafels oefenen. Dit kan doormiddel van een spelletje op de computer of het op te zeggen.

Deze maand hebben het boerderijproject en op 11 november ook cultureel erf-goeddag we gaan naar de oudheidskamer in Wijhe.
Dit is op woensdag dus dat wordt druk, eerst naar de boerderij en dan naar Olst.
  • tafels.jpg
  • Tafelsx.jpg