Groep 5 rekent met groep 3

Eén keer per week mogen de kinderen van groep 5 een rekenles geven aan groep 3. Zij doen dat in wisselende tweetallen. Ze bereiden de les goed voor alvorens ze hem geven. Ze nemen de handleiding erbij, zoeken zelf de materialen en bedenken er soms zelf ook nog opdrachten bij. Tijdens de les houden ze de kinderen van groep 3 goed in de gaten en controleren of ze de stof snappen. Groep 5 loopt er wel eens tegen aan dat dit niet het geval is en dan moeten ze hun uitleg aanpassen.
Heel mooi om te zien hoe dit aangepakt wordt en leerzaam voor zowel groep 3 als groep 5!