Groep 5 ontmoet illustrator

Illustrator Kees de Boer kwam op bezoek bij groep 5 van Ter Stege school. Wij waren daarbij ook uitgenodigd. Kees de Boer tekende o.a. de boeken van Trubbel de Trol, Tommie en Lotje en Agent en Boef. De kinderen van groep 5 maakten een verslagje van het bezoek.

Kees de Boer.

Wij zijn bij de O.B.S. Ter Stege school geweest. Daar hebben we Kees de Boer ontmoet. En hij is een illustrator.
En Kees de Boer vertelde ons over met wie hij had samen gewerkt. En hij vertelde ons over zijn boeken die hij heeft getekend.
We hebben ook nog een spel gedaan. Daar moest je een kras zetten. En dan moest je er een monster van maken. En wij mochten een eigen monster bedenken. En die kwam er raar uit te zien. Kees de Boer had ook een kras gezet en toen moest een kind van de Ter Stege school een monster er uit te zien te krijgen.
En ik heb een boek gelezen over trubbel de trol waar hij tekeningen in heeft gemaakt. En ik vond het boek heel grappig omdat trubbel de trol een struik op Sannes bed gezet. Ik vond het heel leuk om Kees de Boer te ontmoeten. Groetjes Devin

Bezoek van Kees de Boer
Wij gingen naar de school Ter Stege daar was Kees de Boer. We ontmoeten hem want Reggie Naus was ziek. Ik vond dat heel jammer. Kees de Boer was de illustrator en Reggie Naus was een schrijver. Kees de Boer kon heel mooi tekenen we hebben 2 tekeningen gekregen. Iemand heeft strepen getekend daar heeft hij een draak gemaakt. En we zeiden dingen met de ter stege. Hij heeft een monster met 6 ogen 3 oren 2 neuzen 1 mond en met 2 hoektanden omhoog en een baart en een snor en 3 voeten, 1 met bloed getekend.
Van Matthijs Kruitbosch

Boeken door Kees de Boer.
Wij zijn naar O.B.S Ter Stege geweest om kennis te maken met: Kees de Boer. Deze illustrator liet ons de boeken zien die hij heeft getekend. En hij liet ons zien hoe je een mooie tekening voor een boek kon tekenen. Eerst zou Reggie Naus komen, maar hij werd plots ziek. En we deden een spel, eerst moesten wij een krabbel zetten, en daarna zou Kees er een levend wezen van maken. En daarna zou hij een krabbel zetten en wij er wat van maken. Hij las ook nog een boek voor en dat hete: de beste meest fantastische opa’s ter wereld. We hebben allemaal een boek van Reggie Naus gelezen, omdat we pas aan het eind wisten dat hij ziek was geworden. En daarom kenden we bijna geen een boek van Kees. We hebben ook twee tekeningen mee gekregen. Eentje is onze zelfbedachte (zie de poster niet de draak). En die ene die eerst een (door iemand van Ter Stege) krabbel was.
Geschreven door Nicky Grootenhuis.

Bezoek bij Kees de boer
We waren bij de Ter Stegen school daar was Kees de boer ook. Kees de boer is een teken naar hij is dus een plaatjes maker van kinderen boeken.
Regie Naus zou eerst komen maar die was ziek. Regie Naus is een schrijver van kinderboeken En toen kwam Kees de boer.
Iemand mocht krabbel zeten. En toen ging Kees de boer een draak er van maken.
Van Jack Wiltens