welkom bij Groep 6-7-8

Meester Gerard heeft 10 leerlingen in deze combinatiegroep. Er wordt groepsdoorbrekend gewerkt tijdens het buitenuurtje en het atelier. De leerlingen werken dan samen met de kinderen uit groep 1-2-3-4.
Vanaf 2 oktober gaat de groep iedere dinsdagochtend naar Obs Dijkzicht om daar samen met hun bovenbouw deel te nemen aan het derde jaar van het leerorkest.

Het stenen kruis

Het stenen kruis van de Eikelhof
Op 11 oktober zijn groep 6,7,8 voor het project ‘Gruwelijk Eng’ naar het stenen kruis op de Eikelhof geweest. Rond kwart over 11 vertrokken we naar Het stenen kruis. Twee aan twee fietsten we langs de wetering. Uiteindelijk waren we aangekomen bij het stenen kruis. We zetten onze fietsen neer en gingen met zijn alle op twee bankjes zitten.
Meester had ontbijtkoek bij zich en gaf ons allemaal een plak, we aten ontbijtkoek met als uitzicht: het stenen kruis in het weiland
Ondertussen las meester nog wat over het stenen kruis voor van een bord dat erbij stond.
Het kruis staat midden in een weiland, het is goed te zien als er geen koe voor staat. Het kruis staat er al ongeveer 500 jaar. Het staat daar waarschijnlijk omdat daar iemand vermoord is, het verhaal dat erover verteld wordt ging zo:
‘Er waren twee broers die allebei op hetzelfde meisje verliefd waren, één van de broers had contact met het meisje zonder dat de andere broer het wist. Ze werden verliefd op elkaar. Uiteindelijk kwam de andere broer erachter en hij werd daarop zo boos dat hij zijn broer vermoorde op de plek waar het stenen kruis staat. Op de steen staat te lezen dat het om Johan Lueckens gaat.’
Ooit hebben ze het kruis een keer weggehaald en diezelfde avond sloeg de bliksem in de boerderij die vlakbij het stenen kruis staat. Ze zeggen dat de geest van de vermoorde man nog steeds rondwaardt. Op een filmpje op Youtube is de boer die nu nog op de boerderij woont te zien en hij zegt dat hij zich nooit fijn voelt in de boerderij op 29 september, de dag waarop de broer vermoord is. Ook gebeurden er allerlei rare dingen in de boerderij toen enkele jaren geleden een stuk van het kruis afgevallen was. Ze hebben dat snel weer gerestaureerd.
Of het waar is wat wat hierboven staat weten we niet, maar een beetje griezelig is het wel.

Frida en Eline,