welkom bij Groep 6-7-8

Meester Gerard heeft 10 leerlingen in deze combinatiegroep. Er wordt groepsdoorbrekend gewerkt tijdens het buitenuurtje en het atelier. De leerlingen werken dan samen met de kinderen uit groep 1-2-3-4.
Vanaf 2 oktober gaat de groep iedere dinsdagochtend naar Obs Dijkzicht om daar samen met hun bovenbouw deel te nemen aan het derde jaar van het leerorkest.
Voorstelling Lipland

Donderdag 11 mei 2017 we zijn aangekomen bij het theater Holstohus de show begint…
Het ging over een vrouw met een vader op een onbewoond eiland waren aangespoeld.
Ze gebruikten 2 stoelen als klok en de vrouw zei de hele tijd welk uur het was als ze de stoelen verplaatste.
Het was een soort musical waarin ze zich vooral verveelden.
Uur 0: de vrouw werd wakker en de vader plofte op de grond.
De vrouw zei: zijn we wakker, zijn we wakker, zijn we wakker.
Toen zei ze doen de armen het nog en de benen en het lijf? en toen… sta op of ik schiet! Waarop de vader geschrokken opstond.
Uur 1: ochtendgymnastiek: De man had daar geen zin in en toen zij de vrouw kijk, daar een boot zwaai met je hemd en onderbroek! De vader trok (nep) zijn onderbroek en hemd uit, en zwaaiden ermee heeel hard heen en weer, maar het was nep (van de boot). Toen had de man ochtend gymnastiek gedaan zonder dat hij het wist.
Uur 2: zwemles: De vader schudde nee maar het moest wel en toen gingen ze uiteindelijk dansen en niet zwemmen.
Uur 3: de vader wou niks meer doen hij wou alleen maar slapen en toen gaf de vrouw hem 2 uur niks doen.
Uur 4: de schoonmaak: De vrouw vond een hark en schreeuwde tegen de vader dat hij moest schoonmaken uiteindelijk deed hij het maar moest hij stoppen
Uur 5: dansen: En toen de dans klaar was ging de vader de hele tijd slapen en de vrouw hield hem hele tijd wakker.
Uur 6: lunch: De vrouw haalde pizza achter de koffer vandaan en de man ging vissen en viste een schoen uit het water en de vrouw pakte een bos schoenen en zei: nee die hebben we nog niet en de vader was heel trots dat hij die nog niet had.

Uur 7: de schoonmaak: De vrouw pakte de hark en maakte weer schoon met haar vader toen danste ze nog eventjes.
Uur 8: de vader wou weer de hele tijd slapen en de vrouw moest hem weer wakker laten en ze zei: waarom moet je de hele dag slapen pa.
Uur 9: hark: De vader was weer slaperig en sliep bijna, de vrouw duwde de hark in de vader zijn handen en de vader danste ermee waardoor de vrouw moest lachen.
Uur 10: bijna de nieuwe dag de vrouw zei de hele tijd tegen de vader morgen is mijn verjaardag en ik wil een mooi cadeau. Ik wil een voetbal, hakken met gouden glitters en ze wou naar school leren en huiswerk maken.
Uur 11: verhaaltjes: De vrouw vroeg aan de vader of hij verhaaltjes wou vertellen maar de vader zei niks. Toen ging ze zelf een verhaal vertellen het ging over een vliegtuig (we vertellen niet het hele verhaal omdat hij heel lang is).
Uur 12: nog een verhaal dit verhaal ging over hoe ze op het eiland zijn gekomen…
Het verhaal: De vader was eerst een clown hij was de gene die in het koningshuis het er gezellig maakte toen ging de koningin dood en er barstte verdriet uit. de koning verbood om te lachen.
Toen werd er een diner gehouden en je moest in het zwart komen en de clown had geen zwarte schmink dus maakte hij zich met schoensmeer zich zwart. Toen het diner gehouden werd moest de clown huilen en iedereen wees naar hem… zijn schoensmeer was eraf! Hij dronk snel van zijn soep maar liet hem op zich vallen en alles was eraf hij has slierten in zijn haren en was weer helemaal wit.
Hij vluchtte en hij nam zijn dochter mee en toen waren ze op een onbewoond eiland beland en daar zijn ze… ende verhaal
Toen het verhaal klaar was ging de vrouw slapen en de vader ging zich omkleden tot een engel toen maakte hij de vrouw wakker en gaf haar haar cadeau een schoen met een hoge hak en gouden glitters erop ze had de keus om weg te gaan maar ze wou niet omdat de vader niet mee mocht dus ze wachtte op de vader.
Uur 0: de vrouw werd weer wakker en de vader plofte weer op de grond.
De vrouw zei: zijn we wakker, zijn we wakker, zijn we wakker.
Toen zei ze doen de armen het nog en de benen en het lijf? en toen… sta op of ik schiet! Waarop de vader geschrokken opstond. einde

Toen kwam er nog een echte vluchteling die helemaal vanuit Syrië naar Nederland hij vertelde hoe hij vanuit Syrië naar Nederland en daarna mochten we nog vragen aan hem stellen.
Hij kon geen Nederlands maar een man vertaalde het.
Van Ruben en christiaan. 
 

Laatste Nieuws

Data oud papier 2020
Kerstknutselen 2019
Einde schooljaar
Eindfeest 2019
Modderdag 2019

Uit het fotoboek

Hellendoorn 2019 (29) Hellendoorn 2019 (27)
Hellendoorn 2019 (28) Hellendoorn 2019 (26)