welkom bij Groep 6-7-8

Meester Gerard heeft 10 leerlingen in deze combinatiegroep. Er wordt groepsdoorbrekend gewerkt tijdens het buitenuurtje en het atelier. De leerlingen werken dan samen met de kinderen uit groep 1-2-3-4.
Vanaf 2 oktober gaat de groep iedere dinsdagochtend naar Obs Dijkzicht om daar samen met hun bovenbouw deel te nemen aan het derde jaar van het leerorkest.

Waterschap

Waterschap Veluwe
Wij zijn naar het waterschap geweest, en we hebben veel geleerd.
De aankomst
Toen we daar kwamen was er een vriendelijke man die ons buiten opwachten, Dijkzicht moest helemaal fietsend ernaartoe dus die kwam helaas wat later aan. Hij liet ons 1 van de 4 pompen zien gelukkig was de pomp toen niet aan want anders maakt het heel veel geluid (later was hij wel aan).
Wat doet het waterschap
De pomp pompte water van de ene kant van de IJsel naar de andere kant, omdat als het water te hoog of te laag is dan pompen ze het naar de andere kant (ze* de pompen).
Een vistrap?
De man legde uit wat de vistrap was, een vistrap is een soort van water trap die vissen van de ene kant van de IJsel naar de andere kant brengen. (omdat vissen willen paaien bij hun geboorteplek) (paaien is kindjes maken).  Toen liepen we met de man mee naar de vistrap, er waren allemaal gaten met glas in de vloer, als je door die gaten heen keek zag je meestal spinnen in plaats van vissen. Het was pikkedonker daaronder dus er was weinig zicht naar de vissen. Uiteindelijk kwam Dijkzicht binnen die konden toen gelukkig met ons meedoen. Christiaan vertelde nog even kort waar we het over gehad hadden maar eigenlijk had Christiaan niet zo’n zin maar hij heeft het toch verteld.

De inlaat                                                            De uitlaat

Helm op en kijken maar
Toen gingen we naar buiten, als je een groene help op wou kon je er binnen een pakken. Toen we klaar waren met pakken gingen we naar een andere pomp die buiten was. Er was ook een man aan het vissen en iedereen vroeg of hij al wat gevangen had maar hij haalde alleen maar takken en andere dingen boven water. Iedereen moest daarom lachen. Alle kinderen die een helm op hadden (tenminste de jongens) maakten een grap van: “bob de bouwer kunnen wij het maken.” Later toen de man alles had verteld gingen we weer naar binnen, toen we de helmen terug gelegd hadden gingen we terug naar school.
Jongens: Toen we in de auto zaten was het heel leuk want ik (Christiaan) had een camera van school en deed ik net alsof ik video’s aan het maken was, Ruben deed heel raar en thomas verstopte de hele tijd. Toen we aan het rijden waren maakte ik nog wat foto’s van de natuur en voor je het wist waren we alweer op de pont. Op de pont was het heel grappig want we zaten naast een vrouw en daar deden we net alsof we foto’s maakten. Ze keek niet eens maar-ja.
Meisjes: in de auto van meester zaten Eline, Maud en Lyn. Lyn is van Dijkzicht maar was gevallen dus werd ook gebracht met de auto toen we weer terug gingen werd ze weer afgezet bij haar school. In de auto van Ingrid zat ik (Frida), Loraine, Bregje en Anke. We hadden grappige en leuke muziek op gelukkig hebben we ons wel vermaakt.
Toen we terug op school waren moesten we onze hesjes uitdoen en als je dat gedaan had dan mocht je naar huis.
Getypt door: Christiaan en Frida

Gemaal                                                              Ruimte voor de rivier