welkom bij Groep 6-7-8

Meester Gerard heeft 10 leerlingen in deze combinatiegroep. Er wordt groepsdoorbrekend gewerkt tijdens het buitenuurtje en het atelier. De leerlingen werken dan samen met de kinderen uit groep 1-2-3-4.
Vanaf 2 oktober gaat de groep iedere dinsdagochtend naar Obs Dijkzicht om daar samen met hun bovenbouw deel te nemen aan het derde jaar van het leerorkest.

Bezoek aan Vitens

Vitens
Op 20 maart zijn wij 6/7/8 van OBS De Holsthoek naar OBS Dijkzicht geweest want daar kwam een vrouw ons uitleggen over wat vitens allemaal doet. Ze zorgen er voor dat de mensen water bij huis krijgen en ze zorgen er ook voor dat als er ergens een buis knapt of kapot gaat of verstopt zit dat dat weer wordt gemaakt door vitens. Maar vitens doet niet alleen maar dat maar, hun zorgen er ook voor dat je je zelf kunt douchen en dat je in bad kunt en dat je je handen kan wassen en dat je naar de wc kunt. Ze legde ook uit dat dat vroeger niet zo was want vroeger moest je water uit de sloten halen of uit de rivieren en dat mensen allemaal vuilniszakken en allemaal doden dieren in het water gooiden en de volgende dag zaten ze weer water uit de zelfde rivier of sloot water te halen. Dus wij hebben nu veel schoner water dan dat er vroeger was. Maar vroeger wisten ze ook niet wat er allemaal in het water zat dus dronken ze het maar gewoon er konden ook ziektes in het water zitten. Maar nu is dat niet meer zo nou is water schoon.

Dit is het verhaaltje over vitens Nick,Maud