welkom bij Groep 6-7-8

Meester Gerard heeft 10 leerlingen in deze combinatiegroep. Er wordt groepsdoorbrekend gewerkt tijdens het buitenuurtje en het atelier. De leerlingen werken dan samen met de kinderen uit groep 1-2-3-4.
Vanaf 2 oktober gaat de groep iedere dinsdagochtend naar Obs Dijkzicht om daar samen met hun bovenbouw deel te nemen aan het derde jaar van het leerorkest.
Zwarte Silo

Open monumentendag: De zwarte silo

Op vrijdag 9 september zijn we met groep 6/7/8 op de fiets naar Deventer geweest. In Deventer is een zwarte silo waarin een restaurant zit: Fooddock. Het is niet een normaal restaurant maar het is een zelfbedieningsrestaurant… Genoeg gepraat over fooddock nu gaan we het over de silo hebben.
Vroeger werd de silo gebruikt voor graan enzo, maar hoe kregen ze dat graan naar boven??? Ze gebruikten zuigkracht via een pijp ging het vanuit een schip naar boven en werd het schoongemaakt, dan gaat het nog verder naar boven en dan belandt het op een lopende band. Die brengt het naar de silo’s op de silo’s staan cijfertjes maar waar dienen die voor? Nou dat is makkelijk ze hebben een bord met daarop de cijfertjes. Achter de cijfertjes staat wat er in de silo zit en zo weten ze waar wat in zit. We kregen ook potjes waar specerijen in zitten, op het potje stond wat erin zat, de naam en waar het vandaan kwam bijv. graan uit Nederland. De silo werd gemaakt in 1924 maar het is gesloten in 2001. Daarna heeft restaurant Fooddock zich er gevestigd. 
 
Geschreven door Christiaan 

  

Media
  • Silo.jpg

Laatste Nieuws

Data oud papier 2020
Kerstknutselen 2019
Einde schooljaar
Eindfeest 2019
Modderdag 2019

Uit het fotoboek

Hellendoorn 2019 (29) Hellendoorn 2019 (27)
Hellendoorn 2019 (28) Hellendoorn 2019 (26)