welkom bij Groep 6-7-8

Meester Gerard heeft 10 leerlingen in deze combinatiegroep. Er wordt groepsdoorbrekend gewerkt tijdens het buitenuurtje en het atelier. De leerlingen werken dan samen met de kinderen uit groep 1-2-3-4.
Vanaf 2 oktober gaat de groep iedere dinsdagochtend naar Obs Dijkzicht om daar samen met hun bovenbouw deel te nemen aan het derde jaar van het leerorkest.

Afscheid van De Holsthoek

8 hele leuke jaren op De Holsthoek! Geschreven door Renske

De eerste keer dat ik binnen kwam was ik heel zenuwachtig. Ik was heel bang, maar heel snel voelde ik mij snel welkom op deze leuke school! Over de kleuterklas kan ik mij niet meer veel herinneren, ik kan me alleen nog dit herinneren: gezellig buiten spelen, vooral veel van de glijbaan glijden! Ik kan mij ook nog herinneren dat ik vaak ‘’bovenop’’, verfde en vaak met de zandbak speelde. Dat vond ik altijd heel leuk! Ik kan mij ook herinneren dat ik jarig was, en dat ik zo’n mooie hoed-achtig ding kreeg, wat juffrouw Diana zelf had gemaakt! Wat ik ook nog heel goed weet: is dat we met juffrouw Diana een keer een Vader- of Moederdagcadeau hebben gemaakt van gips. We hebben daar onze hand in gestoken, en we hadden een handdruk, echt super mooi ik heb dat ding nog steeds! Toen ik naar groep 3 ging toen voelde ik mij echt ‘’groot’’. Het was een heel leuk jaar! Ik herinner mij daar niet veel over, dus ik kan daar bijna niets over vertellen. Het enige wat ik kan vertellen is dat juffrouw Mies wegging, er was toen een heel groot eindfeest! In groep 4 zat ik bij meester Ernst. Toen hadden we nog Cien (je spreekt het uit als kien)! Dat was een soort rekenen alleen dan extra, dus een soort ‘’uitdaging’’. Ik zat in Cien met: Sven, Wiebe, Marc en Berend. Dat vond ik altijd super leuk, omdat je dan een soort rekenen in een spelletje had! In groep 5 had ik mijn laatste schoolreisje, we gingen toen volgens mij naar: Dolfinarium! In groep 5 gingen wij naar een andere klas! Naar juffrouw Fenny en juffrouw Margot! We deden vaak handenarbeid! We hebben een poppetje gemaakt van een fles, papier maché, en wol! Dat poppetje heb ik ook nog! We hadden ook een soort rekenpapiertje, waar alle tafels op stonden! De tafel van 1,2,3,4,5,6,7,8,9 en 10! Op de laatste schooldag had ik alle tafels met stickers beplakt! Ik ging na de zomervakantie natuurlijk weer naar school! Ik ging naar groep 6! We hadden toen nog de rekenmethode: ‘’Pluspunt’’’. Ik vond dat systeem niet zo leuk! Dus ik deed mijn best, maar het was niet altijd even makkelijk! We hadden ook een musical! Genaamd: Wat Maak Je Menu! Ik vond dat toen even doorzetten om alles te onthouden maar, ik vond het goed gaan! Toen ik naar groep 7 ging, zat ik nog steeds in dezelfde klas bij meester Gerard. In groep 7 kregen we eindelijk een nieuw rekenmethode genaamd: Wereld In Getallen. Dat hebben we nog steeds! En het is super handig! We mochten wij zelf nakijken en dat was leuk! We hadden ook Cyclus, dat is op vrijdag middag, allemaal leuke dingen doen zoals: koken, techniek nog iets anders ….We hadden ook een musical, en die heette: Cash! Dat is maar een jaartje geleden! Ik weet niet meer hoe ik heette, maar het was in ieder geval een leuke musical! Een paar dagen later hadden we bijna zomervakantie, dus tijd om op te ruimen! Alle tafels en stoelen gingen naar het keukentje! Het was een hele klus maar ja, de vloeren moesten gedaan worden! Na het opruimen gingen we een film kijken! Ik weet niet hoe die film heet, maar het was wel een leuke film! Toen de film af was gelopen! Ging meester bij de deur staan en gaf ons een hand en zei ‘’Fijne vakantie!’’ we gingen naar buiten en we gingen langs de deur staan! Er lagen allerlei matten! Marleen, Maik en Jelmer werden eruit ‘’gegooid’’, natuurlijk wel op de matten! We gingen naar huis en zomervakantie vieren! Na de vakantie heette juffrouw Claudia, iedereen van harte welkom in het nieuwe school jaar! We gingen gewoon weer naar school en het was zoals altijd! Rekenen, taal, spelling enz. …. We houden dit jaar ook een musical, maar daar ga ik niets over vertellen!

Dit waren mijn leuke 8 schooljaren! Van Renske

• Renske.jpg