Welkom bij groep 1-2-3-4

Juf Diana heeft 10 leerlingen in deze gezellige combinatiegroep. We werken veel met coöperatieve werkvormen, hierdoor leren de kinderen van en met elkaar. We zorgen daardoor ook voor een goede groepsvorming. De kinderen kunnen goed samenwerken en zijn behulpzaam naar elkaar toe. We doen veel aan natuurbeleving. We hebben een zeer groene schoolomgeving met moestuinen die we samen onderhouden. We zaaien, planten, oogsten en eten uit eigen tuin!
We werken groepsdoorbrekend tijdens het buitenuurtje op woensdag en het atelier op vrijdag. We werken dan samen met de leerlingen van groep 6-7-8. Op dinsdagochtend gaan we naar Obs Dijkzicht waar we samen met de leerlingen van groep 1-2-3-4 les hebben en spelen.

Op onze groepspagina vind je allerlei artikelen over wat er speelt in onze groep. Neem dus geregeld een kijkje!


  

  

Spinnen

Het is weer spinnentijd en wat zijn er veel!
Allereerst gingen we op zoek naar spinnen in onze klas.
En we vonden verschillende soorten. Een paar spinnen bekeken we van dichterbij in loeppotjes. Bovendien lekker veilig, want een paar kinderen zijn niet zo dol op deze kriebelbeestjes. Maar we konden nu ook zien dat ze een voor-en een achterlijf hebben met 8 poten.


We keken vervolgens naar afleveringen van Huisje Boompje Beestje en Koekeloere (Schooltv) en leerden daardoor van alles over spinnen.

 

Daarna was het tijd om buiten naar spinnen en webben te zoeken. We zagen wielwebben en hangmatten. En we zagen o.a. kruisspinnen, hangmatspinnen en hooiwagenspinnen. Op de zoekkaarten staan er nog veel meer, we hopen nog andere soorten te ontdekken de komende tijd.
Grappig was dat Jack vorige week met een spin in z'n haar binnen kwam. Dat had hij zelf niet in de gaten. Veel kinderen durfden deze spin wel even op hun hand of arm te laten kruipen. Best stoer toch?!

 

Uiteraard knutselden we ook spinnen. De kleuters maakten een spin van een papieren bord en groep 3 gebruikte stroken. Ze zien er erg leuk uit en hangen aan takken in onze klas. We maakten ook webben. De kleuters tekenden het met waskrijt en verfden met waterverf. En ze kunnen nu allemaal zelf een web tekenen, heel knap.
Groep 3 maakt een web van wol op een kartonnen cirkel, dat wordt ook erg mooi.
Ook verfden de kinderen spinnen op de ramen.

De letter s van o.a. spin is aan bod gekomen en we deden een telopdracht met spinnen.
De kinderen van groep 3 gaan deze week een informatief filmpje over spinnen maken. Dat komt op deze pagina zodra het klaar is.

Kortom het is spinnentijd in groep 1-2-3!

 

 

 


Media
  • spin.jpg
  • spinnen1.jpg
  • spinnen3.jpg
  • spinnen10.jpg
  • spinnen11.jpg
  • spinnen13.jpg
  • spinnen14.jpg

Laatste Nieuws

Data oud papier 2020
Kerstknutselen 2019
Einde schooljaar
Eindfeest 2019
Modderdag 2019

Uit het fotoboek

Hellendoorn 2019 (29) Hellendoorn 2019 (27)
Hellendoorn 2019 (28) Hellendoorn 2019 (26)